Publeaks

Veilig en anoniem informatie delen met de pers

Publeaks streeft naar een transparante samenleving door het controlerend vermogen van de pers te versterken. Alleen samen spreken we de overheid en het bedrijfsleven aan op hun verantwoordelijkheid. Publeaks maakt gebruikt van de GlobaLeaks software om op een veilige manier data te verzenden en te versleutelen.

Wij werken samen met de meest betrouwbare mediapartners.

Informatie delen met de pers.

Iets belangrijks vertellen

Iets belangrijks vertellen

Een eerlijke samenleving kan niet zonder transparantie en dat kan niet zonder klokkenluiders.

Stille held achter het nieuws

Stille held achter het nieuws

De pers onderzoekt jouw tips en verspreidt de resultaten onder een breed publiek.

Niet alleen staan

Niet alleen staan

Samen kunnen we misstanden aan de kaak stellen, actie ondernemen en dingen veranderen.

Op internet ben je niet zomaar veilig en anoniem.

Leer in drie simpele stappen hoe je ongezien van Publeaks gebruik kan maken. Bekijk de videos om meer de weten te komen over privacy en anonimiteit online.

Publeaks

Veilig en anoniem informatie delen met de pers.

Heeft u eerder een tip ingezonden? Log in met uw geheime code om in contact te treden met de journalist.

Stichting Publeaks

Veilig en anoniem informatie delen met de pers

In iedere samenleving vinden misstanden plaats. Heeft u informatie of kennis van zaken die niet in de haak zijn? Dan brengt Publeaks u in contact met de media. Hoe concreter de informatie, hoe groter de kans dat een journalist ermee aan de slag gaat. Publeaks verbergt de afzender, locatie en andere gegevens. Zo blijft de bron veilig en versterken we samen het controlerend vermogen van de media.

Over Stichting Publeaks

Stichting Publeaks heeft als doel (1) het versterken van het controlerend vermogen van de media, (2) het faciliteren en daarmee stimuleren van het delen van informatie met de media en (3) het aanbieden van een platform waarmee veilig en anoniem informatie kan worden gedeeld met de media.

Publeaks maakt het mogelijk voor houders van gevoelige informatie om op een veilige, anonieme en eenvoudige manier in contact te komen met de media. De stichting heeft geen enkele toegang tot de inhoud van documenten of rol in het contact tussen journalist en klokkenluider.

Door hun deelname aan Publeaks onderschrijven de media (1) de statutaire doelstellingen van Stichting Publeaks en (2) de Code van Bordeaux.

Juridisch

  1. Stichting Publeaks is op geen enkele manier aansprakelijk voor de gevolgen van het delen van enigerlei informatie. De Aanbrenger en ontvangende journalistieke organisatie handelen beiden onder eigen verantwoordelijkheden.
  2. Stichting Publeaks heeft op geen enkele manier toegang of anderzijds beschikking over materiaal dat via het systeem is verzonden. Noch heeft zij beschikking over gegevens van aanbrengers.
  3. Stichting Publeaks slaat geen informatie op, bewerkt, noch selecteert de informatie in enigerlei vorm.
  4. Stichting Publeaks is geen eigenaar van technologie of software en heeft geen toegang tot het systeem.

Links

Adres

Stichting Publeaks
Weesperstraat 3
1018 DN Amsterdam

Donaties

Stichting Publeaks heeft een beperkte begroting die wordt opgebracht door de deelnemende media, fondsen en donaties. U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer NL51 ABNA 0627 089 607. Hartelijk dank voor uw overweging.

Mail ons

Voor vragen over klokkenluiden, deelname aan Publeaks en perverzoeken stuurt u een email naar info@publeaks.nl (Key ID: 0x49CE AF74 327C BECB).